Medicinsk forhåndsvurdering

Medicinsk forhåndsvurdering

Få en medicinsk forhåndsvurdering inden du skal rejse

Som hovedregel dækker en rejseforsikring ikke, når der er tale om sygdomme og lidelser,  der er opstået før du tager på ferie eller før, din rejse påbegyndes. En rejseforsikring træder først i kraft, når rejsen er påbegyndt. Det samme gælder ved kroniske eller eksisterende sygdomme, der inden for de sidste 2 måneder før afrejsen har medført hospitalsindlæggelse eller vurdering/behandling hos lægen, som ikke er led i almindelige kontrolbesøg eller ændret medicinering.

Har du en kronisk eller eksisterende sygdom, er det en god idé med en medicinsk forhåndsvurdering inden afrejsen, så du undgår ærgerlige situationer under din ferierejse. Den gør Himmerland Forsikring det let for dig at få. 

Sådan gør du

1. Log ind på Mit Himmerland – enten her på hjemmesiden eller via app'en 2. Klik på ”Mine forsikringer” og vælg din indboforsikring. Klik herefter på ”Medicinsk forhåndsvurdering” – udfyld ansøgningen og send den afsted til os. Alternativt kan du downloade skema til forhåndsvurdering nedenfor ved at trykke på den grønne knap ”Hent pdf”. Udfyld skemaet og send det sammen med en lægeerklæring. Ansøgning om forhåndsvurdering skal sendes til os senest 3 uger før afrejse. Vurderingen gælder kun for den aktuelle rejse.

Hvor længe gælder en forhåndsvurdering?

En forhåndsvurdering gælder kun for den aktuelle rejse. En eventuel godkendelse gives under forudsætning af, at tilstanden forbliver uændret frem til afrejsedatoen. Sker der ændringer, skal der foretages en ny vurdering.