Sådan gør du, hvis uheldet er ude på bilferien

Hvis bilen bryder ned, eller du er involveret i et uheld på bilferien, er telefonnummeret til SOS Internationals alarmcentral nøglen til hurtig hjælp fra Rødt Kort-ordningen. Lettest er det at tage det røde kort med som app til mobilen. Du er automatisk med i Rødt Kort-ordningen, hvis din bil er kaskoforsikret. Er den ikke det, så køb som minimum et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

Medbring telefon-nummeret til SOS Internationals alarmcentral eller tag Det Røde Kort med som app til mobilen. Det er det eneste, du behøver. Det er ikke nødvendigt at medbringe det fysiske Røde Kort på bilferien.

Hvis uheldet er ude, og du har brug for assistance, ringer du blot til SOS på +45 70105052 og fortæller, hvad der er sket. Det er en god idé også at have bilens registreringsnummer ved hånden.

Det betyder, at stort set alle, der har en smartphone og en kaskoforsikring på bilen, kan tilkalde vejhjælp i udlandet. Med en kaskoforsikring er du automatisk tilmeldt Rødt Kort-ordningen.

Kører du i bil uden kasko, bør du som minimum have et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

 - Er uheldet ude, så husk at sikre dig vidner, oplysninger om modparten og at tage fotos af bilerne og nummerpladerne. Du bør også overveje at have en ulykkesforsikring, når du kører på bilferie. I mange lande er niveauet for erstatninger ved personskade betydeligt lavere end i Danmark. Du finder den fælleseuropæiske skadesanmeldelse her

Grønt kort kun nødvendigt i visse lande

Ansvarsforsikringen på din bil gælder i alle EU-lande. Nummerpladen er bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. Derfor er det ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort inden for EU's grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Det er kun nødvendigt at medbringe det grønne kort, hvis du kører i bil til et af disse lande: Albanien, Aserbajdsjan, Hviderusland*, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland*, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

* Fra den 1. juni 2023 er Rusland og Hviderusland ikke længere omfattet af grønt kort-ordningen. Skal du køre i disse lande efter den 1. juni 2023, skal du købe en ansvarsforsikring ved grænsen.

Det nuværende grønne kort gælder kun til og med den 31. maj 2023. 
Fra den 1. juni 2023 skal du bestille et nyt grønt kort i Mit Himmerland.

Læs mere om det grønne kort her

Sådan henter du Rødt Kort-app’en

Rødt Kort mobilapplikation kan hentes på SOS' hjemmeside eller ved at sende en SMS med teksten RØDTKORT til 1272 (alm. sms takst) og modtage linket til iTunes og Google Play. Husk at udfylde oplysninger om bruger og om bilen, inden du rejser.

Om Rødt Kort-ordningen

Rødt Kort-ordningen er en redningsforsikring, som er en integreret del af alle kaskoforsikringer tegnet i danske forsikringsselskaber. Hvis uheldet er ude, dækker Rødt Kort-ordningen bugsering til nærmeste værksted. Kan bilen ikke repareres på stedet, dækker ordningen den nødvendige assistance, så ferien kan fortsætte. SOS International varetager alle assistanceopgaver på vegne af de danske forsikringsselskaber.

Download det røde kort eller hent det til udskrift